Οι άνθρωποι πίσω από το alpha pi brand είναι ο Δημήτρης Κατσανός και η Βάια Πλατανίτου και η ομάδα τους που μοιράζονται την αγάπη και το πάθος τους για τη γη και τα δέντρα της ελιάς.

Ο άλλοτε παραμελημένος οικογενειακός ελαιώνας βρίσκεται στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας στην Πελοπόννησο. Τα για μεγάλο διάστημα παραμελημένα ελαιόδεντρα χρειάζονταν προσεγμένη ανθρώπινη φροντίδα για να προσφέρουν σε αντάλλαγμα το χρυσό τους υγρό. Και αυτό έκαναν οι ιδιοκτήτες. Τα σημάδια ενός πολλά υποσχόμενου αποτελέσματος ήταν εμφανή ακόμη και από το πρώτο έτος της καλλιέργειας. Η διατήρηση των δέντρων σε μεγάλη απόσταση, η απορρόφηση όσο το δυνατόν περισσότερου ήλιου και η εφαρμογή μόνο φυσικών διαδικασιών ήταν εξαρχής αδιαπραγμάτευτα κριτήρια.

Πρωταρχικό μέλημα του Δημήτρη και της Βάιας, πριν ξεκινήσουν την πλήρη ενασχόλησή τους, ήταν να παρακολουθήσουν όλα τα διαθέσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την ουσιαστική και επιστημονική τους εκπαίδευση σε θέματα ελαιοκαλλιέργειας και παραγωγής ποιοτικού ελαιολάδου. Ο Δημήτρης είναι ήδη πιστοποιημένος γευσιγνώστης και μέχρι σήμερα η εκπαίδευση, τόσο για αυτούς όσο και για τους συνεργάτες τους, είναι πλήρως ενσωματωμένη στην επιχείρηση ελαιολάδου.

Εκτός από την εντατική και συνεχή εκπαίδευση, η προσωπική παρουσία και επίβλεψη του μονοποικιλιακού ελαιώνα και η παρακολούθηση των καθημερινών διεργασιών στοχεύουν στα υψηλότερα αποτελέσματα.

Τα δέντρα της Κορωνέικης ποικιλίας είναι γνωστά για την παραγωγή ελαιολάδου εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης (φρουτώδες, πικρό, πικάντικο). Κάθε χρόνο παρακολουθούμε στενά την κατάσταση των δέντρων και συμμετέχουμε σε κάθε συγκομιδή. Το χρώμα του καρπού θα δείξει τον βαθμό ωρίμανσης και την κατάλληλη στιγμή για την συγκομιδή, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της εταιρείας. Στην πραγματικότητα χρειάζονται 12 κιλά καρπού για 1 κιλό αυτού του premium προϊόντος. Η εποχή της συγκομιδής είναι απο της αρχές έως τέλος Οκτωβρίου.

Όλα τα παραπάνω εξηγούν γιατί το ελαιόλαδο μας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και εξαιρετικό ποιοτικό προφίλ. Επιπλέον, το ελαιόλαδο alpha pi φέρει ισχυρισμό υγείας (σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων). Ένα προϊόν που φέρει αυτόν τον ισχυρισμό υγείας θεωρείται η καλύτερη υπερτροφή ιδανική για αθλητές, ενεργητικούς ανθρώπους και εάν καταναλώνεται καθημερινά μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, μεταξύ πολλών άλλων ευεργετικών ιδιοτήτων.

Οι καρποί της ελιάς μαζεύονται με το χέρι και αλέθονται και φιλτράρονται μέσα σε λίγες ώρες από τη συγκομιδή. Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας πρώιμης συγκομιδής έξτρα παρθένου ελαιολάδου (αγουρέλαιο).

Ήταν το 2013 όταν οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να τυποποιήσουν την παραγωγή τους. Από την αρχή, η alpha pi EVOO έχει παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε αντίστοιχους διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας. Ξεκινώντας από τη δεύτερη και τρίτη θέση, τα τελευταία χρόνια παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση κερδίζοντας μια σειρά από χρυσά βραβεία (NYIOOC, Berlin GOOA, Tokyo Olive Japan, AFFA Greece, Dubai OOC, London IOOC, San Remo MOOOIC, Lux Life Magazine UK).

Η επωνυμία άλφα πι προέρχεται από το άλφα «α», το πρώτο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου, που χρησιμοποιείται επίσης ως σύμβολο ανώτερης κατηγορίας ή εξαιρετικής ποιότητας και το πι «π», ο αριθμός που είναι μια μαθηματική σταθερά, άπειρη σε ψηφία, ένα θαύμα με κανένα όριο! Αυτά τα δύο γράμματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν επίσης τα αρχικά της οικογένειας, επιλέχθηκαν για την επωνυμία ενός εξαιρετικού προϊόντος διαχρονικής ανώτερης ποιότητας.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Alpha pi διατίθεται σε τρεις τύπους:

Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Το Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ξεχωρίζει για τη μοναδική του ποιότητα και τη χαμηλή οξύτητά του έως 0,2. Απευθύνεται σε καταναλωτές και γευσιγνώστες με υψηλές προδιαγραφές, σεφ και μάγειρες, καθώς προσφέρεται σε περιορισμένη διαθεσιμότητα ενώ φέρει Ισχυρισμό Υγείας σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό. Ένα γευστικό διαμάντι για κάθε τραπεζαρία και πιάτο!

Original εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Το Original εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έρχεται με χαμηλή οξύτητα έως και 0,4 και συνιστάται τόσο για πελάτες λιανικής όσο και για catering ενώ προτείνεται για καθημερινή χρήση στο τραπέζι φαγητού.

Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

Το Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο είναι ένα εξαιρετικό προϊόν πρώιμης συγκομιδής που συμπληρώνει τη γκάμα προϊόντων ελαιολάδου alpha pi και απευθύνεται σε πελάτες με φιλοσοφία προτίμησης και κατανάλωσης βιολογικών προϊόντων. Οι ιδιαιτερότητες και οι υψηλές απαιτήσεις σε όλη τη διαδικασία καλλιέργειας και παραγωγής του Βιολογικού ελαιόλαδου άλφα πι αντανακλώνται στη γεύση και τη γεύση του.

Έτσι γεννήθηκε ένα premium προϊόν με ιδιαίτερο όνομα και εμφιαλώνεται σε μια εξαιρετική συσκευασία που κάνει το ελαιόλαδο άλφα πι ξεχωριστό, μοναδικό και απόλυτα ανεκτίμητο!